Biografie

Johan Keus speelt als uitvoerend muzikant zowel solo als samen met andere muzikanten. Hij studeerde elektrisch gitaar aan het conservatorium in Groningen en heeft een brede muzikale interesse en speelt blues, jazz, folk, klassiek en geïmproviseerde muziek (soundscapes).

Johan speelt en speelde samen met een groot aantal artiesten en bands waaronder: Ernst Langhout, Sytse Haima, Souldada, Miranda van Kralingen, Katterpillaar, Denise Rivera met Flamenco Passion, Sytse van der Werf, Anneke Douma, Agnes Sambrink & J. Bottleneck. Met de Australiër Ralph Devine speelde Johan veel in Portugal en Australië.

Daarnaast wordt Johan als professioneel muzikant regelmatig gevraagd voor verschillende projecten. Zo speelde hij samen met Spaanse muzikanten tijdens Flamencofestivals in Spanje en Nederland; maakte hij deel uit van het kleurrijke orkest bij het theaterspektakel Circus Mouww in Sneek, en mag hij naar eigen inzicht optredens verzorgen voor culturele projecten. Ook is hij inmiddels een bekend gezicht bij live-acts tijdens het muziek- en theaterfestival Oerol op Terschelling.

Als studiomuzikant is Johan op diverse cd-producties te horen. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden geeft hij gitaar- en basgitaar les in zijn eigen studio. Op locatie verzorgt hij workshops en groepslessen.

Daarnaast biedt hij muziekbegeleiding aan voor mensen met ASS. Hiervoor studeerde hij Creatieve Therapie Muziek aan de Hogeschool Midden Nederland.